Шок с цената на тока?

Половин България тръгва с Борисов

Лудница! Всички за "Левски"!

Бойко Борисов и тока са окупирали челните страници на вестниците този четвъртък, 30 март. “След спирането на трети и четвърти блок шок с цената на тока” е водещото заглавие на “Стандарт”. Токът ще поскъпне поне с 30 на сто догодина, когато ще бъдат затворени ІІІ и ІV блок на АЕЦ “Козлодуй”. Ще плащаме 22,6 ст. дневна тарифа. “Токът за бита поскъпва “плавно” с още 30 на сто”, отбелязва “Монитор”. Ще можем да се оплачем само на арменския поп, ако се сбъднат мрачните прогнози, че догодина е възможно България да се превърне от износител във вносител на електроенергия, коментира “Монитор”. ”Задава се инфлационен шок наесен заради тока”, допълва “Сега”. За увеличение на тока настоява Националната електрическа компания. “Те може всичко да искат, но не е задължително да им разрешим”, отсича пред “Сега” председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов.

Името на столичния кмет обаче преобладава. “Половин България тръгва с Борисов”, пише “Телеграф”. “Бойко помита всички на избори”, четем в Монитор. “Неродената му партия вече с 47% рейтинг”, уточнява “24 часа”. Още неродена, партията на Бойко Борисов вече има рекорден рейтинг - 47 на сто одобрение. Всеки втори българин казва, че ще гласува за организация, водена от столичния кмет – ГЕРБ, включва се и “Стандарт”. Партията на столичния кмет Бойко Борисов има най-много избиратели още преди да се е родила.Това показват данни от изследване на Националния център за изучаване на общественото мнение, проведено от 13 до 19 март. 47% от българите биха гласували за евентуална партия на Борисов. Формацията на кмета ще обере симпатизантите на НДСВ, "Атака" и БСП. “Голем екшън реди Бойко”, коментира “Сега”. На Борисов не му трябва партия поне до 2009 г. Сега просто помага на БСП, отклонява вниманието от кметуването си и плаши гаргите, обобщава в анализа изданието. “Бойко тегли килимчето изпод краката на Волен”, пише в коментар “Монитор”. И цитира резултатите от същото проучване за подкрепата на “Атака”- 12-13%. “Илюзията “кметска партия”, така е озаглавен коментар на Дума, който прогнозира, че евентуалната формация на Бойко Борисов ГЕРБ едва ли ще изкара време за повече от едни избори.

КАТ озаптява бесните шофьори като настоява санкцията за бясно каране в града да е по-висока, отколкото извън него, научаваме от “Стандарт”. Така при превишаване на разрешената скорост от 50 км в населено място наказанието да е 200 лв., а извън града - 100 лв. освен това книжката ще се отнема най-малко за месец. Освен това “100 нарушители за минута” са засекли камерите в София, научаваме от “24 часа”. Камерите щели да снимат училища и детски градини. “Кат да се научи да събира глобите”, призовава “24 часа”. В същото време “Пак на зебра в Пловдив блъснаха майка с две деца”, информира “24 часа”. Автомобилът се опитал да мине на червен светофар. Децата са с охлузвания и леки травми, но без опасност за живота. Междувременно, е било прекратено наказателното производство срещу друг водач, който блъснал майка и дете в същия град, само че на пешеходна пътека.

“Лудница!”, това лаконично, но категорично заглавие откриваме на челната страница на Топспорт. “Всички за “Левски”, тръби “Труд”. България вярва в победата, милиони българи стискат палци за Левски срещу Шалке, пише “Стандарт”. Мачът е тази вечер от 20 часа на националния стадион “Васил Левски”. “Левски засилен да прескочи шлаката”, четем в “24 часа”. На снимка до материала пише: “100 тръгнаха, тези останаха”. Виждаме знамето на “Левски”, което е редом до тези на останалите 1/8-финалисти в турнира за купата на УЕФА. “Мъри: Почваме ги от първата минута”, цитира старши треньора на Левски “Телеграф”. “Да помечтаем и ние”, кога ли ще свърши синята приказка?, пита се Телеграф. Вече 239 дни “Левски” мечтае, припомня изданието. Има ли какво да губи “Левски”, продължава с въпросите “Телеграф”. Има! Възможността да влезе в историята. Никога досега този клуб не е достигал до полуфинал на клубен турнир на Стария континент. А сега може да го направи. Това е осъзнато от младия наставник. Дано го осъзнаят и играчите. А после всички да продължим да мечтаем, емоционален е вестникът.

“Мечтата ни се осъществи”, тези думи са на Албена Денкова, цитирана от “Телеграф”. Истинска еуфория предизвика пристигането на световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки в София, посочва “Сега” и публикува снимка на световните шампиони на първата си страница. На летището те бяха посрещнати от 60-ина души - роднини, приятели и обикновени запалянковци. Двамата все още не са взели окончателно решение дали да продължат да се състезават. “Трудното предстои”, цитира ги “Сега”.

Виното ни печели пазари в Русия, четем още в “Стандарт”. Нашето вино има шанс да превземе руския пазар, като измести грузинските и молдовските напитки. Причината е, че санитарните власти в Москва поискаха да се забрани вносът от двете страни, тъй като вината им били опасни.