Цар Киро плаши Европа

Корупцията стигна до арестите

Археолозите откриха ново уникално златно съкровище

Кой в България плаши Европа? Цар Киро - е отговорът, който дава от първа страница "24 часа".
На вътрешните страници разбираме, че става дума за публикация в "Сънди таймс". От нея става ясно, че "посръбвайки уиски на закуска и разположен на позлатения си трон", цар Киро е дори визионер - той вижда престъпна вълна, която ще залее Великобритания и другите европейски страни, щом България влезе в ЕС. Членството ни в ЕС ще даде много нови възможности на престъпниците, размишлява цар Киро.

В статията, препечатана и в "Дневник", се съобщава, че под натиск в страната вървят реформи в борбата с престъпността, по-точно има примирие между двете главни банди в столицата, след удари срещу Доктора и други големи фигури. Но това едва ли дълго ще продължи.

Стотици роми изкарват прехраната си чрез мними катастрофи - извежда "Монитор". Преди светофарите да светнат червено те се хвърляли под колата, за да изнудват шофьорите, настоява изданието.

Корупцията вече стигна и до арестите - настоява "Труд". Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров вчера съобщи, че в ареста до бившия шеф на "Топлофикация" е бил допуснат външен човек, който може да играе ролята на посредник.

Взрив на зърнен бос отново скара Бойко Борисов и вътрешния министър - отбелязва в. "Сега". Става дума за взривения зърнен бос Асен Николов във Варна, уточнява изданието и неговото присъствие при откриването на клуб на ГЕРБ в морската столица. И отново реплики на фона на взривове, пише изданието.

Приватизирали 53 фирми устно - пък гласи водещото заглавие на "24 часа". Мистериозните дружества са продавани през 1994-1995 г. и по стария закон са търгувани от министерството, под чиято шапка са били.

"Дума" е настроена далеч по-оптимистично и изтъква, че "икономиката ни върви напред". Констатацията е на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, а повод за оптимизма са гаранциите, дадени от "Шкода алианс", че може да построи АЕЦ "Белене" за шест години.

"Дневник" обаче прогнозира "нови зърнени бунтове". Напрежението на пазара за зърно растяло. Фермери от Старозагорско, Плевенско, Хасковско заплашват днес да блокират основните магистрали в знак на протест на незаинтересоваността на държавните институции от високата цена на дизела, който те използват. Те искат европейски цени, тоест цената на пшеницата да е поне 200 лв. на тон.

Иначе една нова уникална археологическа находка е по първите страници на пресата- в могилата край с. Дъбене, Карловско бяха намерени 545 златни предмета и кинжал от третото хилядолетие преди Христа, пише "Дневник". Според "24 часа" и "Труд" златото е на 5000 години и е връстник на Троя. "Труд" пък извежда във водещо заглавие друга вест за колекционерите - разпродават чайките на Тодор Живков. От днес лимузините на Политбюро са на търг, начална цена - 20 000 лв.