"24 часа"

Трима бивши министри ще се обясняват за "Грипен"-ите

Тримата бивши министри на отбраната Аню Ангелов, Ангел Найденов и Николай Ненчев ще се явят пред парламентарната комисия за проучване на покупката на нови изтребители, става ясно от дневния ред.</p><p>Тримата ще трябва да обяснят какво са направили през мандатите си за осигуряване на нови самолети на ВВС и как се е стигнало до избора на шведските "Грипен"

"Стандарт"

Нов екшън за млякото

До нов екшън доведе битката в какви кофички да се продава киселото мляко по държавен стандарт. Брутално нахлуване и люти закани шокираха техническия комитет на Българския институт по стандартизация вчера. 22-мата негови членове трябваше да решат дали да се осъвремени стандартът по БДС заради нови опаковки. За тяхното въвеждане настояват най-големите компании в бранша, сред които "ОМК" (марката "Верея"), "Димитър Маджаров-2" и "Полидей-2" ("Домлян"). Да се запази монополът на досегашните опаковки пък настоява шефът на асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. Той нахълта вчера на заседанието на БИС, без да има право да присъства.

"Монитор"

Щатски "Блек Хоук" се приземи заради военен с бъбречна криза

Тежката американска военна машина е кацнала до Спешния център на болницата в Пловдив около обяд в събота. И медици, и пациенти се шокирали от гледката и грохота на военния хеликоптер. Улицата към здравното заведение била отцепена от полиция и гардове от частна охранителна фирма. Веднага след като "Блек хоук"-ът се приземил, щатският военен бил отведен в Клиниката по урология на 9-ия етаж на болницата, разказаха очевидци.

"Не е пострадал по време на учение. Имал е остра бъбречна криза с много силни болки и затова е транспортиран в пловдивската Университетска болница", заявиха източници от Министерството на отбраната. Информацията им бе потвърдена от приятел на пациента с униформа.