24 часа

Банда с 2 офиса у нас изкарала 100 млн. евро с киберизмами

Международна банда за киберпрестъпления, спечелила над 100 млн. евро, бе разбита при съвместна акция на австрийските, българските и чешките разследващи, съобщи АФП, като се позова на съобщение на полицията във Виена.

Бандата е използвала различни интернет сайтове, в които обяснявала, че търгува с криптовалути, както и бинарни опции.

Труд

МО дава 5 млн. лева за ремонт на танкове Т-72

Ремонтът ще бъде извършен от завода "ТЕРЕМ-Хан Крум" в Търговище и включва обезпечаването на необходими резервни части, подмяна на неремонтнопригодни агрегати, окомплектоване със запасни части, инструменти и принадлежности. Вътрешен транспорт и застраховки са за сметка на "ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ".

Първоначално се е предполагало да бъдат ремонтирани 13 танка.

Т-72 е най-модерният танк на въоръжение в българската армия. Той е създаден от съветските конструктори още през 1971 г. и се произвежда в завода в Нижни Тагил. Много бързо се налага в страните от бившия Варшавски договор и скоро се превръща в най-масовия танк в света след Т-55.

Монитор

Време е бизнесът с горивата да излезе на светло

Времената са такива, че държавата да се дисциплинира. Пристанищата Росенец, Бургас, Варна са под тотално видеонаблюдение. Надявам се, че ако Петролната и газова асоциация са на наша страна и Сдружението на малките и средните бензиностанции, по същия начин може да се използва и неправителственият сектор и университетите, паралелно с нас да се наблюдава сектора. Всяко добро предложение ще бъде реализирано Целта ни е човешкият фактор да се сведе до минимум. Ще се радвам да има взаимодействие с неправителствения сектор. Вчера (в понеделник - б. а.) от петролната и газова асоциация са дали на МВР съмнителни бензиностанции и днеска (вчера б. а.) са там и МВР, и данъчните. Имаме и информация и какви мерки са взети конкретно за всяка една от тях", поясни той.

Стандарт

Раздорът в Патриотите заради пост

Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на "Обединени патриоти" и от "Атака" си тръгнаха. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с провалилото се по-рано днес заседание на малката коалиция. Участниците в него се скараха на десетата минута.

"След тази среща е като преди нея - нищо ново", обобщи Каракачанов.

Сега

Каменаров е бил едновременно и в болничен, и в командировка

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров, който преди седмица отложи с болничен делото си за шофиране след употреба на алкохол, а после замина за Брюксел, е бил едновременно и в болничен, и в командировка. Това се разбира от отговорите на обществената телевизия до Софийския градски съд, за които "Сега" получи информация от съда. На 20 февруари магистратите изискаха информация от телевизията, след като Каменаров се появи в репортаж от Белгия ден по-рано. В деня, в който гръмна скандалът около болничния на Каменаров и съдът нареди проверка, постфактум заповедта му за командироване е видоизменена - от 2 на 1 ден - само за 19-и.