Барселона спечели голямото дерби с Реал (Мадрид) по категоричен начин, след като каталунците се наложиха с 3:0 над "кралете" насред собствения им дом "Сантяго Бернабеу" в мач от 17-ия кръг на Примера дивисион. Така футболистите на Ернесто Валверде се откъснаха на внушителните 14 точки пред големия си съперник, продължавайки да са непобедени от началото на шампионата.

Реал (Мадрид) - Барселона 0:3, Суарес и Меси смълчаха "Бернабеу", изгониха футболист на домакините!
на живо

Реал (Мадрид) - Барселона 0:3, Суарес и Меси смълчаха "Бернабеу", изгониха футболист на домакините!

Испания тръпне в очакване

И трите попадения паднаха през второто полувреме, а точни за "блаугранас" бяха Луис Суарес, Лионел Меси от дузпа, и Алейш Видал, който се разписа в добавеното време на мача за крайното 3:0. Двата отбора си размениха по едно полувреме, като през втората част каталунците тотално взеха контрол над срещата.

Първата част започна с натиск на Реал (Мадрид), а още във 2-ата минута гол на Кристиано Роналдо бе отменен. Португалецът вкара с глава след центриране от корнер, но страничният рефер бе категоричен - засада, която се потвърди и след повторенията.

Няколко минути по-късно Роналдо получи шанс да се разпише, след като получи топка на точката на дузпата, но звездата на "кралете" се размина куриозно с нея в опита си да шутира.

Снимка 330667

Източник: GettyImages

Гостите от Барселона бяха приели играта в собствената си половина, като трудно достигаха до полето на съперника. Те обаче можеха да открият резултата от нищото.

Пас от дълбочина изведе Паулиньо в наказателното поле, но ударът на бразилеца бе спасен от Кейлор Навас, който въпреки загубата направи много силен мач.

Още в ответната атака Роналдо можеше да даде аванс на домакините, но добър негов пробив отляво в наказателното поле и силен удар по диагонал, бе спасен великолепно с крак от Тер Щеген.

Снимка 330665

Източник: GettyImages

В края на полувремето и късметът помогна на каталунците, след като удар с глава на Карим Бензема рикошира в страничната греда.

Второто полувреме част започна с натиск на Барселона, докато незнайно защо темпото на игра на домакините видимо спадна. Това веднага даде отражение и голът не закъсня.

При контраатака подхваната от Иван Ракитич, бе намерен Серджи Роберто, който без да се бави отдясно на наказателното поле пусна пас към Луис Суарес, за да може уругваецът от чудесна позиция да вкара за 1:0 в 53-ата минута!

Снимка 330666

Източник: GettyImages

Попадението даде още по-голяма увереност на играчите на Ернесто Валверде, които продължиха да атакуват в търсене на втори гол, с който до голяма степен да убият интригата в мача.

И той дойде десетина минути по-късно. След няколко последователни страхотни спасявания на Навас, Паулиньо стреля с глава, топката отиваше във вратата, а Дани Карвахал я спря умишлено с ръка - дузпа за Барселона и директен червен картон за защитника.

Зад топката застана Лионел Меси, който бе безпощаден от бялата точка - 2:0!

Снимка 330654

Източник: GettyImages

Останали с човек повече на терена и два гола аванс каталунците стигнаха до още няколко положения за гол в следващите минути. Удари на Меси, резервата Семедо, и Суарес обаче бяха спасени.

Реал пък отговори с пропуски от чудесни позиции на Гарет Бейл и Серхио Рамос, за да се стигне до добавеното време на срещата, когато резервата Алейш Видал оформи крайното 3:0!

Победата за Барселона на "Бернабеу" е трета поредна за първенство, след като в последните два сезона каталунците стигнаха до успехи с 4:0 и 3:2...

Снимка 330653

Източник: GettyImages