Над 10 пъти се е повишил оборотът на заведенията в Пловдив по време на вчерашния студентски празник.

Това сочат данните на данъчните инспектори, проверявали снощи заведения и клубове в града. Няма установени нарушения, съобщи БНР.

Целта на проверките е била да се установи дали на входа на заведенията се издават билети или касови бележки, дали всяка продажба вътре се регистрира на касовите апарати.

Липсата на нарушения Костадин Седмаков от НАП в Пловдив обяснява с факта, че собствениците, вероятно, са очаквали данъчните да бъдат активни в празничната нощ.

"Нашите инспектори бяха през цялата нощ до фискалните устройства и този оборот, който е регистриран, а той не е малък е във фискалните устройства и върху тези доходи ще бъдат платени съответните данъци," посочи Седмаков.

Той уточни още, че резултатите от снощните проверки тепърва предстои да бъдат обобщени.

"Поради това, че персоналът декларира пред нас трудовите си правоотношения и размера на възнаграждението, което получава и това предстои да бъде сравнено с регистрите на териториалната дирекция. Евентуално, ако има разминаване ще бъдат налагани санкции на виновните лица", обясни още Костадин Седмаков.

И за предстоящите празници заведенията в Пловдив ще бъдат наблюдавани, защото практиката показва, че издаваните куверти не се регистрират във фискалните устройства.