Към 8:00 часа тази сутрин ТИР се е обърнал на заледен участък в с. Славотин, Монтанско, съобщи агенция „Фокус". При инцидента шофьорът не е пострадал, но е разлято голямо количество нафта.

От МВР съобщиха, че общо за изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки катастрофи с 20 ранени, от които трима са с опасност за живота. В района на София са станали 42 леки и 3 тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени, от които един е с опасност за живота.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки на повечето места са сухи, но на места има мокри и заснежени участъци, а по високите и усойни места - и частично заледени. Те са почистени и обработени.

Пътните настилки на автомагистрали Тракия и Марица са сухи, мокри пътни участъци има на автомагистрала Хемус, където в района на тунел Витиня видимостта е намалена до 150 м. Съществува опасност от заледявания на пътните настилки по мостовете и виадуктите на автомагистралите, предупредиха от Изпълнителна агенция „Пътища".