13 души са ранени вследствие на верижната катастрофа на автомагистрала "Струма", по последна информация. Сигналът за верижна катастрофа с неуточнен брой пострадали постъпва в Районния координационен център - Благоевград в 8 и 01 часа.

Веднага са изпратени 7 линейки на ЦСМП-Благоевград. Впоследствие са изпратени още пет санитарни автомобила - от ЦСМП-Благоевград и ЦСМП-Кюстендил.

На мястото на инцидента е сформирана площадка за медицински триаж на ранените. В 8 и 40 часа започва транспорт на пострадалите от екипите на ЦСМП - Благоевград. 13-те пострадали са транспортирани до следните лечебни заведения:

47-годишна жена е с работна диагноза контузия на глава, в МБАЛ "Пулс"; 72-годишна жена е с работна диагноза фрактура на таз - в МБАЛ "Пулс"; 51-годишен мъж г. е с работна диагноза контузия на гръдния кош - в МБАЛ "Пулс"; 56-годишен мъж е с работна диагноза политравма - в ОАРИЛ на МБАЛ - Петрич; 45-годишен мъж е с работна диагноза гръдна травма и контузия на глава - в МБАЛ - Сандански; 67-годишен мъж е  с работна диагноза контузия на гръден кош, бял дроб и гръбначен стълб - в МБАЛ - Сандански; 69-годишен мъж е с работна диагноза травма на глава и гръден кош - в МБАЛ - Сандански; 49-годишен мъж е с работна диагноза гръдна травма и травма на глава - в МБАЛ - Сандански; 42-годишна жена е с работна диагноза открита фрактура на подбредрица - в МБАЛ - Сандански; 32-годишен мъж е с работна диагноза контузия на глава - в МБАЛ - Сандански; 69-годишна жена е с работна диагноза фрактура на двете бедра и контузия на гръден кош - в МБАЛ - Сандански; 59-годишна жена е с работна диагноза контузия на гръден кош и фрактура на ребра - в МБАЛ - Сандански; 47-годишен мъж е с работна диагноза контузия на гръден кош и фрактура на ребра - в МБАЛ - Сандански.

Със собствен превоз са транспортирани трима души. В 10.30 часа всички екипи на ЦСМП са освободени. УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и Военномедицинска академия - ВМА също са в готовност да приемат пациенти при необходимост.

Възстановено е движението по АМ "Струма" в участъка Ново Делчово - Сандански в посока Кулата. Трафикът в посока София се пренасочва временно по път I-1, при 152-ри км на АМ "Струма", през град Сандански, съобщава АПИ.

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански
Обновена

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански

Изпратени са линейки и пожарни от цялата област