Сред загиналите в преобърналия се автобус край Своге е и 13-годишно дете, пътувало с възрастните. То е от село Световрачене, съобщи Нова телевизия.

Четирима от пострадалите при катастрофата в Своге остават с опасност за живота
Обновена

Четирима от пострадалите при катастрофата в Своге остават с опасност за живота

Няколко екипа на „Пирогов“ работят едновременно…

В събота сутринта от Световрачене е тръгнал автобуса с екскурзиантите, на връщане той се обръща. След като се разбра за катастрофата, кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. В местната община идваха близки на пътуващите в автобуса за повече информация за състоянието на близките си.

Припомняме, областната дирекция на МВР отвори телефонна линия за информация за пострадалите: 02 982 50 39.

Служителите на кметството изготвяха списъци. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 души все още липсват от списъците.

16 загинали в катастрофа на пътя София-Своге
Обновена

16 загинали в катастрофа на пътя София-Своге

Близките могат да потърсят информация за пострадалите на тел: 02 982 50 39

На тръгване всички пътници са били в приповдигнато настроение и са нямали търпение да започне еднодневната им екскурзия до манастир "Седемте престола". Към 08 часа в събота сутринта бусът е спрял край кметството, за да могат хората да си вземат нещо за из път.

Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб. Подобни пътувания са се правили почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото.

Понеделник е ден на национален траур

Понеделник е ден на национален траур

15 души загинаха в катастрофа край Своге