Опашката от товарни автомобили на ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево" вече е 15 километра, съобщи БНР. Към момента на границата на Капъкуле има над 600 ТИР-а, които чакат да бъдат обработени документите им, за да могат да напуснат Турция и да влязат в България.

Според Анадолската агенция опашката от тежкотоварните автомобили е вследствие на голямото струпване на ТИР-ове на границата, с което българските гранични власти не успяват да се справят.

На "Капитан Андреево" има и 5-километрова опашка от товарни автомобили, чакащи да излязат от България. Опашката на ГКПП "Лесово" в посока Турция е 3 километра, съобщи ГД "Гранична полиция".

Километрични опашки от ТИР-ове на граничните пунктове заради снеговалежа

Километрични опашки от ТИР-ове на граничните пунктове заради снеговалежа

На ГКПП "Капитан Андреево" опашката от камиони е 5 км

На ГКПП "Кулата-Промахон" вече се пропускат ТИР-ове. Там преминаването през границата за тежкотоварни автомобили беше преустановено с часове заради силния снеговалеж в южната ни съседка. На ГКПП "Илинден - Ескохи" гръцките гранични власти пропускат само леките и товарни автомобили, които са оборудвани с вериги. На останалите гранични пунктове с Гърция пропускателният режим е нормален.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че македонските власти са преустановили пропускането на товарни автомобили и в двете посоки на ГКПП "Деве баир - Гюешево". Към 17 часа преминаването там е възстановено. В района беше създадена организация на движението, трафикът от товарни автомобили се отбиваше преди зоната на българския пункт.

На граничните пунктове "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин" трафикът е интензивен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов. Стана ясно, че на входовете на Видин са се образували големи опашки от товарни автомобили.

Трафикът на българо-сръбските гранични пунктове е нормален.

Анулират и пренасочват полети на Летище "София"
Обновена

Анулират и пренасочват полети на Летище "София"

Много полети закъсняват