Проливните дъждове през последните дни нанесоха значителни щети на инфраструктурата в смолянските общини Неделино, Вишнево, Баните, Девин и Чепеларе.

Това съобщават от Министерството на извънредните ситуации.
В районите на селата Давидково, Стърница, Баните, Дрянка, Оряховец и Вишнево има запушени водостоци, наводнени улици и дворове.

Общинските пътища са трудно проходими, а на места и напълно разрушени. Пропаднали са участъци от пътната настилка между Смолян и село Тикале. Активирани свлачища има на разклона Жребчево-Триград.

В чепеларското село Забърдо от интензивните валежи се е активизирало старо свлачище. Пропаднал е сипей и големи каменни отломки и скални маси застрашават от срутване 17 къщи.

С бързата намеса на кметството и спасителните екипи на Министерството на извънредните ситуации, късно снощи са евакуирани семействата от 4 къщи.

Засегнатият район е сигнализиран и обезопасен, каза директорът на териториалната дирекция на министерството в Смолян, инж. Недялко Горанчев.
Той увери, че няма опасност от преливане на реките в областта.

Припомняме, вчера стана ясно, че тютюневата реколта в община Неделионо е почти унищожена.

По-рано днес пък беше съобщено за срутила се земна маса, която е помела лек автомобил Фолксваген голф" в река Черна. Пропадналият земен участък е по пътя Смолян - село Тикале.