В село Кормянско са унищожени около 2 хиляди декара със земеделска продукция, след като вчера градушка удари Севлиево и околните села в областта. Селото се е оказало в епицентъра на бурята, като има нанесени малки по размер щети и по домовете и автомобилите на местните жители. Това предават от БНР.

Напълно унищожена е земеделската продукция по плодородните ниви на Кормянско, разположено на 6 км. от Севлиево. От засятото от земеделски кооперации и по-малки производители не е останало нищо след градушката, посочи кметът на селото Момчил Спиров.

"Слънчогледът е на 100% унищожен до стеблата. Подобна е работата и с царевицата, също така и пшеницата и ечемика. За градините да не говорим. Там все едно е минала валяк и щетата е на 100%", съобщи още той, като добавя, че размерите на градушката може би са "една от причините ,за да има толкова щети".

Производителите ще разчитат на обезщетение от държавен фонд "Земеделие" за съсипаните посеви.

Днес отново е обявен жълт код за валежи и гръмотевични бури с условия за градушка, каквито се очакват в няколко области на страната, включително в Габровска.

Буря удари Великотърновско и блокира пътища

Буря удари Великотърновско и блокира пътища

Пострадали и бедстващи хора няма