Още две общини обявиха бедствено положение заради тежката зимна обстановка. Това са община Самуил в Разградска област и община Върбица в област Шумен.

По-рано бе обявено бедствено положение и в силистренската община Дулово

По пътя между самуилските села Владимировци и Здравец, както и между Богданци и Хърсово са закъсали лек автомобил и два микробуса. Колко души има в автомобилите не се знае.

От два дни общинският център Самуил е без вода. Кметът Байтула Сали обясни, цитиран от БНР, че проблемът е, че помпената станция е в друго населено място, което е без ток.

Без достъп от тази сутрин са селата Кривица, Голям извор и Владимировци. Утре четирима души трябва да бъдат извозени на хемодиализа, но те ще отпътуват за разградската болница още днес.

Бедстващи хора няма.

Селата Богданци и Голям извор са частично без ток.

Пътищата от третокласната и четвъртокласната мрежа са непроходими.

Тежка ситуация в Североизточна България, хиляди абонати без ток
на живо

Тежка ситуация в Североизточна България, хиляди абонати без ток

Има затворени пътища

Тежка остава обстановката в Разградска област. Пътят Русе – Варна остава затвор заради навяванията. По информация от зам.-областния управител Нурие Црънгалова не може да се осъществява движение в отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Тутракан, Разград – Лозница. На много места имало сериозни снегонавявания.

В община Лозница са затворени всички общински пътища. Преспите там достигат до 2 метра.

7 души, които се нуждаят от хемодиализа, ще бъдат извозени с високопроходима техника. За всички учебни заведения на територията на Разградска област днес е обявен неучебен ден.

От Областната администрация в Шумен информират, че със заповед на кмета на община Върбица, считано от днес, е обявено бедствено положение. То ще бъде в сила 48 часа.

В град Върбица е възстановено електрозахранването. Всички села в общината обаче са без ток и вода. Огромни преспи създават проблеми за почистването на пътя Иваново-Методиево.

Селата са снабдени със стоки от първа необходимост.