Катастрофа между 2 рейса от столичния градски транспорт и 5 леки автомобила възникна на кръстовището между булевардите "Константин Величков" и "Сливница".

Произшествието е станало около 9.40 часа. Тогава е подаден и сигнала за пътния инцидент.

Вследствие на удара е пострадал един човек, който е откаран в болнично заведение.

Изяснено е, че инцидентът е възникнал на булевард "Сливница", малко преди светофара с кръстовището за "Константин Величков", в посока квартал "Люлин".

Снимка 352197

Източник: "Фейсбук"

Първият рейс от градския транспорт е по линия №309. По кадрите от катастрофата от социалните мрежи се вижда, в задната част на рейса се е врязал автомобил. В автомобила последователно са се бутнали още 4 леки коли, а в последната кола се е врязал и друг рейс от градския транспорт, движещ се по линия №6.

По информация на БНР верижната катастрофа е причинена от втория автобус. Предполага се, че водачът на рейса не е успял да спре навреме и се е врязал в последната кола, която от своя страна е ударила колата пред нея. Същото е станало и с останалите автомобили. 

Снимка 352199

Източник: "Фейсбук"

Всички катастрофирали превозни средства са изтеглени от булеварда. На мястото на произшествието е извършен оглед от екипи на "Пътна полиция". Причините около възникналия инцидент се изясняват.