200 от служителите на концесионера по чистотата в столицата са получили предложение за работа в конкурентна фирма на по-висока заплата и определено количество пари, за да не се явят на работа няколко дни.

Това заяви пресаташето на фирмата-концесионер Димитър Димитров по повод неизвозването на боклука от центъра на София през последните няколко дни.

Димитров отрече твърденията на зам.-кмета по екологията Мария Бояджийска, че не са могли да се справят с проблема и за това се е наложило включването на допълнителни фирми в извозването на боклука.

Според него фирмата е имало отвън масово организирано напускане на хора.

„Организирано отвън напускане на служители, занимаващи се с почистването на централната част на София - там, където ще бъде най-видно и където ще създаде проблем", каза Димитър Димитров.

От концесионното дружество добавиха, че никога не са заявявали пред Столична община, че не могат да се справят с възникналата криза. За това ще поискат официално становище от кметството.

„На какво основание са поканени други компании на територията на концесия, за която ние имаме договор?", попита Димитров и допълни: „Изглежда, по начинът, по който беше направено, че е имало готовност за вкарването на такива компании. Част от камионите бяха дошли от провинцията."