От Изпълнителна агенция "Борба с градушките" изстреляха 252 ракети в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен през последното денонощие, съобщиха от агенцията.

Обработени са 16 градоопасни облака, които са минали над защитаваната територия. От командния пункт в Грамата са обработени 6 клетки и са изстреляни 68 ракети

Овощари от Североизточна България принудени сами да се борят срещу градушките

Овощари от Североизточна България принудени сами да се борят срещу градушките

От 40 години чакат за ракетна площадка

От полигона в село Долно Церовене, Област Монтана са изтреляни 63 ракети. Три облачни клетки са обработили и служителите от Регионалната дирекция за борба с градушките в село Бърдарски геран, Област Враца. От там са изстреляни и 68 ракети.

От полигона в Долни Дъбник, Област Плевен са обработени 3 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 53. По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната от ИАБГ територия.

Създават фонд за борба с градушките

Създават фонд за борба с градушките

Той ще бъде ситуиран в Разплащателната агенция

Предстоят съвместни обследвания с Областни дирекции "Земеделие". ИАБГ разполага с 11 командни пункта и 261 ракетни площадки към тях в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен.