3-годишно дете загина, след като бойлер се взриви в апартамент в Русе, съобщава МВР.

Сигнал за инцидента подали съседи, чули взрива, от който последвал и пожар. Случаят е от около 15.30 ч. на 29 март в блок 305 на кв. "Чародейка".

Първи пристига полицейски екип, който открил детето в критично състояние и с множество изгаряния. На ръце органите на реда занесли 3-годишното момченце в болница. Въпреки усилията на реаниматорите детето загива.

Социалните служби в Русе също проверяват обстоятелствата около инцидента, тъй като по първоначална информация то било само у дома.

По-късно стана ясно, че 35-годишната майка на детето е била установена от полицията около 18 ч. - два часа и половина след инцидента. Извършен й е личен обиск, като органите на реда откриват плик с кафяво прахообразно вещество с тегло от около 1.1 грама. Направен е полеви наркотест, който показал, че това е хероин.

От МВР потвърдиха информацията, че момченцето е било само в апартамента по време на взрива. Окръжната прокуратура се заема по изясняване на обстоятелствата около инцидента. До 6 години затвор и до 10 хил. лв. глоба грози майката за притежанието на наркотици.

Гръмнал бойлер е разрушил къща в Брестовица

Гръмнал бойлер е разрушил къща в Брестовица

В жилището в момента не имало хора