3 милиона лева ще струва цялостното обновяване на сградата на НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1866" и Камерна опера в Благоевград. Това предаде БНР.

Сградата, която от години съвместяват двете културни институции, ще бъде изцяло ремонтирана и обновена. Предложението бе гласувано единодушно на днешната сесия на Общинския съвет в Благоевград.

Благоевград остава без Камерна опера?

Благоевград остава без Камерна опера?

Камерна опера Благоевград тихомълком се преструктурирала в оркестър

Стойността на ремонта ще бъде 3 милиона лева. Проектът е по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014 - 2020 г.) и Фонда за устойчиви градове.

Заместник - кметът по европейски проекти Зорница Кралева коментира, че "Безвъзмездната финансова помощ ще бъде в максималния размер от 85 %. Ще бъде направен цялостен ремонт на сградата - на залата, сцената, фоайето, частична или пълна подмяна на настилките, вътрешната и външната дограма, ще бъде направено фасадно обновяване, както и частичен ремонт на покривната конструкция. Ще бъдат обновени ВиК, отоплителната и климатичната инсталации, ще бъде модернизирано сценичното оборудване, ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение".