В окаяно състояние са пътните знаци на кръстовището в Добрич, където след катастрофа на Гергьовден между две коли загина 3-годишно дете.

Липсват светлоотразителност, двойният борд, от едната страна на кръстовището няма знак за път с предимство

3-годишно дете е в тежко състояние след катастрофа между две коли в Добрич

3-годишно дете е в тежко състояние след катастрофа между две коли в Добрич

Едната кола минала на червено

Светофарите са на повече от 30 години и са така износени, че трудно се виждат по всяко време на денонощието. Липсва маркировка върху платната, която не е възстановена след изграждането на водния цикъл на града, а настилката е с множество дефекти по отношение на целостта си.

Това са установили експерти от Европейския център за транспортни политики. Инцидентът стана на кръстовището на улица "Христо Ботев" и бул. "Русия".

Това не е първият инцидент на мястото, като сред пострадалите при различни ситуации са били майка с дете, велосипедист и др., твърдят местните.

На мястото се проведе протест на 16 май. Граждани на Добрич призоваха за справедливост и припомниха, че според свидетели шофьорът на "Ауди" е преминал на червен светофар и затова е ударил колата, в която са пътували майката, бащата, сестричката и 3-годишният Крис, който почина след катастрофата. Възможно е виновният шофьор вече да е в Германия.

От ЕЦТП ще подарят на община Добрич осем чисто нови пътни знака, отговарящи на всички съвременни изисквания. Идеята е те да бъдат поставени на фаталното кръстовище.