Поради авариране на кабелна линия в централната част на гр. София от 15:35 ч. до 16:00 ч. без напрежение останаха „Централен дом на армията", театър „Сълза и смях", сградата на Министерството на икономиката енергетиката и туризма, улиците „Г. С. Раковски", „Славянска", „Аксаков" и „Иван Вазов".

Приоритетно в 16:05 ч. е подадено захранване към „Централен дом на армията", където се играе мачът Топалов-Ананд за Световната купа по шахмат, както и към сградата на Министерство на икономиката. Окончателно аварията бе отстранена в 16:30 ч.

„ЧЕЗ Разпределение България" АД поднася своите извинения за причиненото неудобство на своите потребители и изказва съжаление за невъзможността да се предвидят и избегнат подобни инциденти поради техния случаен характер, пише в прессъобщението на компанията.

Поднасяме специални извинения на участниците и организаторите на мача Топалов-Ананд от Световната купа по Шахмат, допълват още от ЧЕЗ.

Чешката компания допълва и че основна причина за подобни инциденти е остарялата и с недостатъчен капацитет мрежа в централната градска част, която се нуждае от значителни инвестиции в най-кратък срок.

ЧЕЗ обещават и че ще предложат адекватен инвестиционен план за одобрение от компетентните органи, с което да бъдат решени дългосрочно проблемите с електрозахранването на столицата.