Около 5 километрова опашка от товарни автомобили се образува на влизане в страната ни през ГКПП Промахон - Кулата.

Към момента е изяснено, че опашката се е образувала заради временни затруднения с ремонти дейности на територията на южната ни съседка.

Припомняме, на 28 април, петък, крайното дясно платно на влизане в България, което се използва предимно от камиони, беше затворено за ремонт.

Според данни от гръцките полицаи трасето ще бъде отворено за преминаване до 20 дни. Тогава обаче ще бъде затворено средното трасе за полагане на асфалтова настилка. Очаква се тази дейност да продължи около седмица.

От "Пътна полиция" препоръчват на шофьорите на товарни автомобили, които влизат в страната ни от Гърция, да използват алтернативния гранично-пропускателен пункт Илинден - Ексохи.

Припомняме и че движението в Гърция може да бъде възпрепятствано и от мащабния протест в страната. Недоволството е насочено срещу новите мерки за строги икономии на правителството. 

Промени в разписанията на полетите в Гърция заради стачката

Промени в разписанията на полетите в Гърция заради стачката

Гърция отново в 24-часов протест

В резултат на стачката се очаква да се засегнат секторите на услугите, образованиетоздравеопазването и обществения транспорт. Предвижа се авиодиспечерите също да се включат в протеста, следователно може да се очакват промени в разписанията на полетите в Гърция.