В охраната на футболната среща между отборите на България и Беларус ще се включат 540 полицаи. Ще има и служители от Главна дирекция "Жандармерия" и екипи на моторизирана група "Сигма", които ще бъдат разположени на стадиона и около него, съобщават от МВР.

Футболните фенове ще минават през двойна проверка на изградените КПП-та и всички билети ще се проверяват с ултравиолетови устройства.

За нормалното пропускане на зрителите на НС "Васил Левски", от 17,30 часа ще има готовност да бъдат отворени всички входове, с изключение на вход №23. По настояване на ръководството на БФС няма да бъдат допускани зрители с чадъри /само с дъждобрани/, с шишета минерална вода, както и с лесно запалими предмети. На стадиона няма да се допускат фенове в нетрезво състояние, със забранени пиротехнически средства и др.

За футболната среща са отпечатани 40 000 билета, като очакваното присъствие е за около 25 000 зрители. Срещата между двата отбора ще започне в 20 часа.

От 08.00 часа до 22.00 днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. "Гурко" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Васил Левски". От 17.00 часа до приключване на футболната среща ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Гурко" между були бул. "Васил Левски"; между бул. "Черни връх" и Орлов мост; бул. "Евлоги Георгиев" между бул. "Мадрид" и Орлов мост; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "П.К.Яворов".