78-годишна жена е загинала при пожар в сградата на частния хоспис „Дълголетие“ вчера.

Около 21:40 часа на тел. 112, е получен сигнал за пожар, възникнал в сграда, намираща се в местността „Ален мак”. На място са изпратени два противопожарни автомобила.

Пожарът е възникнал в стая на първия етаж на сградата и е обхванал площ около 10 кв. м.

Вследствие на инцидента е загинала възрастна и трудноподвижна жена, пациент на хосписа.

Пострадали са още петима мъже – 52-годишен пациент от хосписа, 45-годишен полицейски служител и трима служители на съседно заведение за хранене – на 22 г., на 33 г. и на 51 г. Те са се включили в евакуацията на хората от сградата с напълно адекватна реакция, посочват от МВР-Варна.

Пострадалите са обгазени, но без опасност за живота. Всички са прегледани и отведени в болнично заведение. 

Незабавно и под прякото ръководство на дежурен прокурор във Варненската окръжна прокуратура е започнало разследване с оглед престъпление по чл. 330, ал.3, предложение второ от Наказателния кодекс.

Изясняват се причините за пожара и евентуално виновно поведение на конкретни лица. Наблюдаващият прокурор е дал писмени указания за хода на следствените действия в този начален етап на досъдебното производство.

Отделно от това наблюдаващият прокурор се е самосезирал и е разпоредил проверка на компетентните контролни органи относно създаването, регистрирането и дейността на дома.