8-годишно дете е пострадало при катастрофа в близост до Нови Искър, заяви вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти по време на Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани, цитиран от "24 часа".

Инцидентът е станал в петък вечерта близо до жп-прелез. 

Той поясни, че детето е настанено с травма на главата и на крака в болница. Маринов призова в есенно-зимния сезон децата да се облечени в по-светли дрехи и да имат светлоотразители.

"Въобще всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя. Това е задача, която не може да реши нито една институция. В понеделник ще имаме дебат по линия на пътната безопасност", обеща Маринов.

Някои от идеите са приведени вече в действие, но в крайна сметка опираме до поведението на всеки един човек.

От една страна държавата има лостовете със съответните санкции, каза Маринов и обясни, че след видеонаблюдението има 30 млн. лв. повече събрани от глоби.

По думите му - "ще сме доволни, ако успеем да задържим броя на жертвите, както бяха миналата година. Всеки един живот е важен. Трябва да имаме самосъзнание да се движим нормалност", заяви Младен Маринов. Според него като че ли в България няма толерантност. 

Все още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Все още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Детето е пристигнало на 15-та минута след катастрофата

Припомняме, в последните 3 дни това е третата катастрофа, в която е пострадало дете.

На 12 декември вечерта кола на НСО блъсна 14-годишно момче, което е в болница.

Ден по-късно граждански джип удари две момичета - на 13 и на 14 г. Едното дете почина на път за болницата.

В Пловдивско двама души загинаха при две тежки катастрофи през изминалата нощ, съобщи БНР. При първата - на пътя Съединение-Цалапица малко след полунощ на място загива млада жена на 21 години. Автомобил "Пежо" излиза от Съединение и при ляв завой се удря в мантинелата. Колата е паднала в напоителен канал.

Втората катастрофа е станала тази сутрин в 6,30 ч. на пътя Розино-Кърнаре. Лек автомобил "Опел Мерива" се е ударил в дърво. На място загива шофьорът, който е на 51 години от Карлово.