АБВ са притеснени от жизнената среда в София, както и от сигурността, културата и спорта.

Във всяка област столичните азбукари имали идеи, както обяви Емил Кало, председател на АБВ София, на брифинг в централата на партията. Клишето, наречено медии, е окупирано от две партии, както се изрази той. Окупацията била от ГЕРБ и БСП.

Емил Кало подчерта, че и други партии се грижели за столицата освен тези две. Софиянци се дразнят от проекта с велоалеите, според оценката на Кало. Той пита дали рязкото увеличаване на велоалеите е повлияло на закупуването на велосипеди. Част от алеите станали пешеходни алеи. Освен това велоалеите увеличили задръстванията в София.

Снегорин събори ограничителите по велоалея на „Дондуков”

Снегорин събори ограничителите по велоалея на „Дондуков”

Фирмата ще ги възстанови за своя сметка...

Пламена Пламенова, председател на младежката структура на АБВ в София, подчерта, че трябва да се запази културно-историческото ни наследство. Разрушават се сгради през уикенда, когато институциите не работят, притеснена е тя. Трябва да се предприемат мерки, за да се запазят тези сгради, категорична е Пламенова, според която все повече хора искат да живеят, където има памет. Трябва да развиваме културния туризъм, православния туризъм, но и СПА туризма.

Затова и младата азбукарка предлага развиване на минералните извори в София и се иска възстановяване на баните на територията на Столична община.

Небостъргачът в „Лозенец” се строи, въпреки протестите

Небостъргачът в „Лозенец” се строи, въпреки протестите

С 6 етажа по-нисък от предвиденото...

Васил Георгиев, заместник-председател на градската организация на АБВ, също е недоволен от "небивалиците в София" - като строежа на небостъргачи. Изчезването на паветата, на зелените площи, трафика също са теми, които смущават АБВ. От партията са притеснени и за спорта на столичани. И читалищата в София западали. Те са загубили функцията си на културни средища. Азбукарите ще търсят изход от затъването в нищетата.