Мостът над река Искър в село Лютиброд по третокласния път III-1602 Лютиброд - Челопек е безопасен за шофьорите и жителите на селото. В момента, поради модернизацията на път I-1 между Мездра и Лютидол, отсечката на третокласния път III-1602 се използва като обходен маршрут за автомобили до 3,5 тона. Той свързва Враца с второкласния път II-16 през Искърското дефиле.

След подробен оглед на трасето и съоръженията по него, беше установено, че са в добро състояние и могат да поемат трафика, осигурявайки безопасност за пътуващите. Въпреки неудобствата, причинени от затварянето на път I-1 между Мездра и Лютидол, ръководството на Агенцията "Пътна инфраструктура" се стреми да организира движението по най-щадящ и безопасен начин. Работи се и в постоянна координация с "Пътна полиция", тъй като обходните трасета преминават през територията на 6 области - София, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен и Видин.

Шофьорите се призовават да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и да избягват рисковите изпреварвания, които могат да застрашат безопасността на всички. Обходните маршрути може да причинят неудобства както на шофьорите, така и на гражданите, но спирането на движението е необходимо за осигуряване на безопасност по време на пътуването и за изпълнение на модернизацията на път I-1.

Инвестиционната програма на Агенцията "Пътна инфраструктура" включва основен ремонт на 6,6 километра от път III-1602 Лютиброд - Челопек и на моста над река Искър в село Лютиброд. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител за ремонта и за строителен надзор. Работата продължава в сътрудничество с Областно пътно управление - Враца. Очаква се да бъдат избрани изпълнителите скоро и да започнат строителните работи.

Ограничават движението между Мездра и Лютидол заради ремонт

Ограничават движението между Мездра и Лютидол заради ремонт

Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути