Напредва ремонтът на съоръженията по АМ "Хемус". В момента на автомагистралата се обновяват пет виадукта - при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел "Витиня".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата и да не използват аварийните ленти за по-бързо преминаване.

За улеснение на пътуващите в петък и събота в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник съответно две за София и една за Варна.

14 са офертите за изграждането на 46 км от АМ "Хемус"

14 са офертите за изграждането на 46 км от АМ "Хемус"

Това е отсечка след връзката с пътя Русе - Велико Търново

В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно предвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно.

Дружеството "Автомагистрали" ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението.

На мостовите съоръжения на АМ "Хемус", които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и съвременни системи за пътна безопасност.

Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, подобрява се противоземетръсната устойчивост. На виадуктите "Потоп" /19-ти км/ и "Коренишки дол" /36-ти км/ предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност.

При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява движението.

До края на годината приключват ремонтите на няколко виадукта по АМ "Хемус"

До края на годината приключват ремонтите на няколко виадукта по АМ "Хемус"

"Разлив", "Потоп", "Коренишки дол"

На АМ "Тракия" преди началото на активния летен сезон приключи ремонтът на три виадукта - при 13-ти, 15-ти и 20-ти км.

Съоръженията са с нови пътни плочи, асфалтобетонова настилка, хидроизолация, мантинели и парапети.

Без да се възпрепятства трафикът продължават строителните работи по конструктивното укрепване както на тези три съоръжения, така и на още две - при 17-ти и 18-ти километър.

Ремонтират се стълбовете, устоите, фундаментите, долната повърхност на пътна плоча и други.

Ремонтираха виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ "Тракия"

Ремонтираха виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ "Тракия"

През лятото ще се пътува без ограничения заради ремонтни дейности