89 стоманобетонови панела са демонтирани до момента при основния ремонт на Дунав мост при Русе, като са поставени 85 нови, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В периода от 28 август до 3 септември са премахнати 19 стари и са поставени 17 нови панела.

Продължава работата по антикорозионната система на стоманената конструкция на пътното платно. Монтират се болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонните и корнизни панели. В следващите дни предстоят пясъкоструене по стоманената конструкция, нанасяне на антикорозионна защита, поставяне на корнизни панели, демонтаж, монтаж и изработване на стоманобетонни панели.

Основният ремонт на съоръжението започна на 10 юли. Ремонтира се осечка от около 200 м в лентата за влизане в България. Работата се извършва с ускорени темпове и към момента върви в срок.

Дижението в участъка преминава в лентата за изход от страната в посока Румъния и се регулира от сигналисти. Ремонтът се извършват без да се спира движението и мостът няма да бъде затварян. Работи се в светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден. Превозните средства поетапно преминават двупосочно в платното, в което не се работи към момента. По време на ремонта по моста могат да преминават превозни средства с обща маса е до 60 тона и максимална ширина до 2,75 м.

АПИ се отчита за ремонта и задръстванията на Дунав мост при Русе

АПИ се отчита за ремонта и задръстванията на Дунав мост при Русе

Очаква се следващите дни задръстването да намлее