Предстоящите протести на жителите на Драгичево се отменят, съобщиха от Инициативния комитет на селото.

Припомняме, преди седмица стана ясно, че хората са недоволни от поставена от Агенция "Пътна инфраструктура" мантинела. Причината е, че тя затваря северния изход на Драгичево, в резултат на което голяма част от жителите на селото са принудени да карат допълнителни 8 километра, за да излязат на пътя за София. По тази причина те обявиха, че ще излязат на протест тази неделя.

След обсъждане с местните хора обаче инициативният комитет на жителите на с. Драгичево взе решение да отмени блокадата. Причината е провелата се вчера среща с инж. Дончо Атанасов и Иван Василев от АПИ, които увериха, че ще решат проблема на недоволните жители.

В Драгичево са бесни на АПИ и готвят блокада на Е-79

В Драгичево са бесни на АПИ и готвят блокада на Е-79

От АПИ сложили мантинела и затворили северния изход на Драгичево

Атанасов предложи идейният проект да бъде подготвен от проектант, запознат и работещ върху проблема на трасето Перник-София за реверсивно движение. Освен това той обеща, че жителите постоянно ще бъдат информирани за работата над проекта, който трябва да е готов до един месец.

Атанасов изрази и готовност да съдейства за бързото съгласуване на проекта с всички институции, които имат отношение към разрешаване на проблема, както и да се срещне с хората от селото, за да отговори на въпросите им.

Според Инициативния комитет най-добрият вариант е на мястото да се постави светофар с индуктивна рамка или камера.

Жителите на Драгичево изразиха надеждата си, че доверието, което гласуват на АПИ, ще бъде оправдано. Въпреки това обаче остават в протестна готовност.