Арестуваха мъж в опит да ограби къща в град Лом, след като вече е влизал с взлом в още два имота. Това съобщават от ОДМВР - Монтана.

Вчера около 16.00 ч. в РУ - Лом е постъпил сигнал от служител на охранителна фирма, че след известие от сигнално-охранителна техника е задържал мъж в момент на кражба от частен дом в града. Полицейски служители са дошли на мястото, като установили самоличността на 38-годишния криминално проявен жител. При оглед на местопроизшествието се е изяснило, че с техническо средство мъжът е взломил входна врата и прозорец от ПВЦ дограма на къщата. Оттам той е откраднал кафемашина, различни по вид домакински съдове, led осветителна лампа, тенджера за готвене на пара и други вещи. Вещите са намерени укрити в затревената площ на имота.

В хода на разследването е установено, че от друг имот в Лом нарушителят е взел моторен трион, градинска медна пръскачка, тенджера алпака, както и различни по вид и сечение електрически проводници и удължители.

Допълнително, същия ден мъжът е бил забелязан да влиза в още една къща. След появата на работник обаче той е избягал. Строителят, дошъл да работи в постройка в имота, е открил входната врата строшена, както и опит за кражба на инструменти.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Мъж с брадва нападна шофьор в Лом

Мъж с брадва нападна шофьор в Лом

Той счупил предното стъкло на автомобила и ранил водача