20-ина души от квартал „Манастирски ливади" се събраха на протест пред детската градина на улица „Българска легия". Те са недоволни от това, че пътят не е асфалтиран, няма настилка и по него зеят огромни дупки. При обилни дъждове те се превръщат в локви, пълни с кал.

Столичаните от този квартал не искат децата им да прекарват времето си в детската градина, дишайки праха, който се вдига от улицата. Те обясниха, че от 20 години тази и други улици в „Манастирски ливади" са в подобно състояние.

Показателен факт за ситуацията в квартала е, че редица таксиметрови шофьори отказавт да изпълняват адреси там поради лошите пътища - или, както се изразяват те - липсата на пътища.

Някои пък от обитателите на квартала - въпреки, че са се установили и вложили много средства в жилищата си - са готови да го напуснат, заради липсата на инфраструктура.

Улица „Българска легия" е била асфалтирана, но за малко, тъй като след това се наложило да бъде изградена водопроводна система. Това довело до ново разкопаване.
Фирмата изпълнител, която е изградила канализацията, не се е постарала нито да асфалтира пътя, нито да сложи поне чакъл.

Председателят на постоянната комисия по стопанска политика към СОС Николай Стойнев обясни, че Столична община е направила разчети и графици, според които след година-две трябва да бъдат готови двата колектора, които са свързани с района - този на булевард „Тодор Каблешков" и в кв. „Бъкстон". Той обясни, че няма смисъл преди да бъде напълно готова канализационната система, да се поставя асфалт, тъй като пак ще трябва да бъде разкопавано.

От Столична община подчертаха, че се работи по проблема и се ангажираха да уведомят хората за конкретните срокове, в които трябва да бъдат изградени двата колектора и в които ще бъдат асфалтирани пътищата в квартала.