Автобус на градския транспорт се вряза в мантинелите на Царигадско шосе. Инцидентът е станал в района на 4-ти километър.

Няма информация за пострадали. На този етап се смята, че на шофьора ме у прилошало. Има обаче и друга информация - за това, че автобусът е бил засечен от друг автомобил.

Отделно втора катастрофа се случи в близост, след като шофьор на лек автомобил е блъснал патрулен автомобил, който е бил и с включени светлини, съобщи Нова телевизия.

В момента движението по Цариградско шосе е изключително затруднено в посока център.

Автобусът се изтегля и пътното платно се почиства от разлива на нафта.

Кирил Георгиев от Столичния градски транспорт коментира пред Нова телевизия, че катастрофиралият автобус е изпреварил друг автобус. Водачът казва, че транспортното средство е поднесло, тъй като пътното платно е било мокро. Автобусът е технически изправен, водачът е с 30 години стаж. Имало е хора в автобуса, но няма пострадали. Шофьорът е бил прегледан от екип на спешна помощ.

Красимир Димитров от аварийното звено към Столична община заяви на брифинг, че все още се изясняват причините за инцидента. По първоначални данни автобусът е бил засечен от друг участник в движението, каза Димитров. За щастие няма жертви.

Той даде данни и за вчерашните щети след бурята в столицата. 129 сигнала са подадени. Първоначално са сформирани 4 аварийни екипа, после са увеличени.

Две коли се сблъскаха на столичния бул. "Черни връх"

Две коли се сблъскаха на столичния бул. "Черни връх"

Няма пострадали, а щетите са само материални

Катастрофите по Цариградско шосе доведоха до големи задръствания в столицата, а центърът се оказа напълно непроходим.