Испанската фирма "Еф Си Си Кънстракшън", която се очаква да изгради новия мост над река Дунав, ще ангажира български работници, утвърдили се в строителството на други обекти на фирмата. Това заяви днес регионалният мениджър на дружеството Игнасио Руис, цитиран от БТА.

Той обяви, че на обекти на фирмата в Испания работят около 15 000 български строители.

Една част от тях ще бъдат изпратени във Видин, за да участват в строителството на моста. Българските работници са отлични специалисти, обучени са от фирмата, владеят испански език и това ще бъде голямо предимство при строителството на съоръжението, смята той.

Участващите в строежа ще получават "испански заплати", каза Руис.

В най-близко време ръководният и технически екип на фирмата изпълнител ще се установи във Видин, за да започнат конкретните дейности, добави Пабло Рубио, технически ръководител на обекта.

Очакванията са пряко в изграждането на моста да бъдат ангажирани поетапно около 1000 души.

Испанската фирма ще разчита на активната помощ и съдействие на общинската администрация и на местни хора при изграждането на съоръжението.

Дружеството вече работи по проекта, като извършва предварителни логистични дейности, които не са свързани с работа на строителната площадка. Фирмата е готова със своя план и т.нар. линеен график, който е предаден за съгласуване.