Вече е напълно демонтиран барът пред Народния театър "Иван Вазов" в София, за който районният кмет Трайчо Трайков води процедура, но стана известен след включването на "Спаси София" и общинския съветник Бонев.

Демонтажът е станал доброволно, с което заповедта за премахване може да се смята за доброволно изпълнена от собствениците, съобщи Трайков. Той обаче е разговарял с главния архитект Здравко Здравков и от него е разбрал, че заповедта е обжалвана днес, в крайния срок за това.

Борис Бонев: Заведението пред Народния театър "Иван Вазов" е незаконно

Борис Бонев: Заведението пред Народния театър "Иван Вазов" е незаконно

Не трябвало да има тенти и да работи през зимата

По повод на всички премахвания на незаконни обекти в район Средец кметът Трайчо Трайков иска да се изясни, че процедурата във всеки от случаите разглежда единствено съответствието на обектите с формални критерии - одобрени схеми, изпълнение на договори и т.н - това би трябвало да е рутинна част от работата на общинските структури, но в момента често е сложна и объркана.

Това, което липсва като правомощие на района обаче е концептуалната част, която е дори по-важна: къде какво трябва да има - атракцион, заведение или нещо друго, колко да е голямо, как да изглежда. "Тук виждам и ролята на гражданите, чието мнение също следва да бъде отчитано", заявява Трайчо Трайков.