Бави се пускането на движението по Северната скоростна тангента. От пътната агенция по-рано днес съобщиха, че се очакват пътят да бъде отворен около 16 часа, но към 17 часа това още не е сторено.

Междувременно, предвид идващите 4 почивни дни, трафикът в София се увеличи многократно, като почти всички основни направления се задръстиха сериозно. Голяма част от тях са именно в района на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Малко по-рано обектът бе проверен от шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров и инж. Дончо Атанасов.

В червено са участъците в столицата, където към 17 часа движението е тежко

В червено са участъците в столицата, където към 17 часа движението е тежко

От началото на седмицата за свързването на 5,5-километровата отсечка с трасето на Северната скоростна тангента бе ограничено преминаването по нея.

"Завършваме строителните работи по свързването на двете трасета и до цялостното приключване на участък 2 от Западната дъга остава за доизграждане осветлението на пътен възел „Северна скоростна тангента“, полагане на пътната маркировка, знаци и ограничителни системи", обясни ръководителят на Екипа за управление на проекта в АПИ инж. Валентин Илиев. Предвижда се обектът да бъде въведен в експлоатация на 14 септември.

На 25 август за улеснение на трафика по Околовръстния път бе пуснато частично двупосочно движение в едното платно между п. в. „Северна скоростна тангента“ и п. в. „Сливница“ на СОП. Тази организация ще бъде до окончателното завършване на всички предвидени дейности по проекта.

Междувременно стана ясно, че е възстановено движението по АМ "Тракия" при км 29 в района на Вакарел към Бургас.