Български червен кръст (БЧК)- Бургас призовава за спешна помощ за пострадалите от новите наводнения в Бургаско, съобщиха на сайта на БЧК.

Спешно е активирана кампанията за набиране на средства на кратък номер 1466, на който всеки може да направи дарение от 1 лев.

Във връзка с изключително тежкото положение в много райони в България вследствие поройните дъждове и наводненията, БЧК спешно активира кампанията си за набиране на финансови средства и призовава гражданите и корпоративния сектор да се включат в подпомагането на засегнатите от нововъзникналите наводнения в страната.

БЧК ще помогне във всички бедстващи райони, тъй като има структури из цялата страна, ресурс и възможности", заяви Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст.

Вече в много от районите, засегнати от бедствието, екипи на БЧК за реакция при бедствия оказват помощ. На пострадалите организацията предоставя най-необходимото - вода, храна, спални комплекти и одеяла. Организацията е в готовност да отвори и бедствения си резерв при нужда.

Дарения се събират и на банковата сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

1000 София, ул. "Калоян" №3

(За пострадалите от наводненията в страната).

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:

през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES

с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи.