Бебе на 9 месеца е транспортирано в Пирогов с 20% изгаряния. По думите на родителите му то се е заляло с вряща вода. Инцидентът е станал в петък в Благоевград, съобщи БНТ.

Първоначално детето е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на Пирогов. Решението е взето на база тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на бебето.

Майката обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

Според лекари няма опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване.

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. Досега не са постъпвали сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала и е уведомила всички органи за закрила. След като станат готови резултатите от проверките, ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети.