Днес от 10.00 до 22.00 часа се налага временно спиране на водоподаването в част от кв. "Гео Милев", съобщават от Софийска вода. Заради изместване на уличен водопровод, водоподаването ще бъде спрано:
- в карето: ул. "Манастирска", ул. "Гео Милев", ул. "Николай Коперник";
- ул. "Николай Коперник", от ул. "Постоянство" до зала Фестивална;
- ул. "Гео Милев", от ул. "Николай Коперник" до ул. "Слатинска".

При продължителност на строително - монтажните дейности над 12 часа ще бъдат осигурени водоноски пред зала Фестивална и на ул. "Христо Максимов" ъгъла с ул. 110.

От 9.00 до 21.00 часа временно ще бъде спряна водата и в кв. "Факултета", ул. "Суходолска" 20, от прелеза до ул. "Западна", бл. 11, бл. 120. Това се налага поради извършването на строително - монтажни работи.

При продължителност на строително - монтажните дейности над 12 часа ще бъде осигурена водоноска на ул. "Суходолска" 20, спирката на автобусни линии 56 и 57.

Днес ще бъде проведен степ тест за определяне на нивото на неотчетените водни количества в кв. "Христо Ботев".
От 00.00 до 06.00 часа е възможно нарушение на водоснабдяването в карето: ул. "Боян Магесник", бул. "Ботевградско шосе", ул. "Бесарабия", ул. "Витиня", ул. "Княгиня Косара", ул. "Поп Груйо", ул. 527, ул. "Мими Балканска", ул. "Източна Тангента".
Провеждането на тези тестове ще доведе до оптимизиране на налягането и намаляване загубите във водопроводната мрежа.

От 9.00 до 21.00 часа временно се налага спиране на водоподаването по бул. "Илиянци", между ул. "Локомотив" и базата на "Софийска вода", в кв. "Илиянци". Това спиране няма да засегне нито едно домакинство. Спирането на водоподаването е свръзано с подмяна на спирателен кран с диаметър 400 мм.

"Софийска вода" АД се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства. Ремонтните работи ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа и ще ограничат евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от спирането на водата могат да се обръщат за повече информация към Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 8122121.

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването.
На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.