През изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки катастрофи с десетима ранени, съобщиха от МВР. В района на София са станали 121 леки и 3 тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.

От Изпълнителна агенция „Пътища" съобщиха, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места заснежени и частично заледени участъци поради снеговалеж.

Пътната настилка на АМ Марица,Тракия и Хемус е с мокра, с опасност от хлъзгави пътни участъци в районите на мостовете и виадуктите.

Днес времето над страната ще е облачно и на много места ще вали сняг, по Черноморието и в югоизточните райони – предимно дъжд. Преобладаващи максимални температури между 0° и 5°, по долното течение на река Струма до 7 -8°, в София - около 1°. Над планините ще е облачно и ще вали сняг, видимостта ще е намалена. Условия за по-обилни валежи има в Рило-Родопската област.

От НИМХ-БАН съобщиха, че е обявен „жълт" код за потенциално опасно време в шест области - Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В тези области се очакват валежи от дъжд и сняг между 10 и 20 л./кв.м. По крайбрежието ще се усили вятърът от изток до 10-15 м/сек.

Големи задръствания има в столицата, съобщават от Центъра за градска мобилност. Към 8:45 часа тази сутрин 19 минути се чака на кръстовищата на бул. Гоце Делчев с бул. Цар Борис III и бул. България. Поне 12 минути повече от очакваното ще пътувате, ако използвате кръстовището на бул. България и бул. Черни Връх или това на бул. Евлоги Георгиев и бул. Драган Цанков.

Тежки задръствания има на кръстовищата на бул. Александър Малинов и бул. Филип Аврамов, Околовръстния път и бул. Симеоновско шосе.

Летище София работи при зимни условия.