Шестима нелегални мигранти от Ирак са изчезнали във водите на река Дунав, след като лодката им се е обърнала близо до Лом. Инцидентът е станал преди 4 дни, но до момента МВР не дава информация за него.

МВР разбира за случилото се, след като на 8-ми септември е получен сигнал за четирима бедстващи мигранти на остров Добрина в река Дунав. Изпратените патрули на място прибират хората, които обясняват, че са изоставени от каналджиите, след като е станал инцидент с две лодки във водите на реката.

Нелегалните мигранти са се опитали да преминат от България в Румъния, но в българската част на реката лодките са се обърнали. Повечето от хората в тях са били жени и деца, съобщи БНР.

Шест от пътниците се смятат за безследно изчезнали. Днес сутринта в същия район на реката са намерени две тела на дете и мъж. Смята се, че те са били в една от лодките.

Неофициално от вътрешното министерство обясниха пред "Хоризонт", че опитите за преминаване с лодки от България в Румъния са нов момент в мигрантския трафик. До момента най-много бежанци се хващат на българо-сръбската граница.