Изключително добра, направо блестяща организация на състезанието в Банско установи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на двата старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете.

В Банско е въведена балонна система за всички състезатели, журналисти и гости, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

Министър Кралев е изключително горд с направената организация, защото условията за такива състезания по време на пандемия не са леки. Припомняме, че именно Банско пред пролетта на миналата година бе първият град, обграден с КПП-та, за да се спази карантина срещу разпространението на коронавируса.

Въвеждат допълнителни мерки във всички туристически обекти в Банско

Въвеждат допълнителни мерки във всички туристически обекти в Банско

Иван Кадев: Очакваме да се разработи единна система

Ненад Лалович, който е член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет, също е дал положителни отзиви.

Представителят на Международната федерация по ски каза, че това е най-добре организираната световна купа през този сезон.

"Състезателите са доволни, което е най-важното", заяви спортният министър.

Победител стана хърватинът Филип Зубчич, който даде общо време 2:20.62 мин. След него се нареди Матийо Фавр (Франция) с изоставане от 0.40 сек. Третата позиция зае Щефан Бренщайнер (Австрия) с пасив от 0.93 сек. Министър Кралев поздрави призьорите в първия гигантски слалом.

Николова се хвали, че 7800 души са посетили Банско за седмица

Николова се хвали, че 7800 души са посетили Банско за седмица

Мерките се спазват

Българският представител Алберт Попов не успя да се класира за втория манш, като даде 48-о време.