И днес близо 140 военни помагат на пострадалите от Карловско. След отстраняване на щетите от обществени сгради и улици в засегнатите от наводненията места в селата Слатина, Каравелово и Богдан, близо 100 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и 40 военнослужещи от авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово от състава на ВВС отстраняват последствията от бедствието в частни домове на самотни хора, съгласувано с общински координатори.

Същевременно координаторът на местния кризисен щаб в Каравелово призова за помощ, съобщи БНТ. Пострадалите семейства на първо време продължават да имат нужда от доброволци за разчистването на кал и боклуци от дворовете. Тъй като детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще започнат учебната година. В самата детска градина в селото има нужда от 20 легла, както и маси, столове и играчки.

Над 100 военни продължават да борят водното бедствие в Карлово

Над 100 военни продължават да борят водното бедствие в Карлово

В село Богдан съдействие оказват 47 военни от ВВС

Имаме нужда и от нова инициатива заради многото зачестили кражби и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - задължително местни жители, които да патрулират вечер с полицията, защото могат много по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора.

Той поясни, че засега има храна, но скоро ще трябват още доставки - на вода, консерви, спално бельо, възглавници, матраци. Голяма е нуждата и от нови дрехи, чорапи и обувки.

Не се очакват нови валежи в наводнените села до Карлово

Не се очакват нови валежи в наводнените села до Карлово

Предстои горещо време и това предполага развитие на бактерии в района на наводненията