Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи като театър на абсурда опита на общинския съветник Борислав Иванов да свали украинското знаме от фасадата на Столична община. Това е изключително неприемливо, уронва престижа на общинския съвет, Борислав Иванов няма как да заема всички ръководни постове, които заемаше досега, коментира Георгиев пред БиТиВи.

Столична община ще направи всичко възможно, за да може Борислав Иванов да получи заслуженото. Всичко това са провокации на общински съветници, които имат за цел да привлекат вниманието на аудиторията, изтъкна Георгиев. България има ясна евроатлантическа ориентация и тя е в знак на солидарност на нападнатата от агресора държава, подчерта Георгиев.

Според него важното е и в обществото да има нетърпимост към такова поведение. Едните хвърлят димки, другите свалят знамена и просто много отчаяно искат да започнат битката за кметския стол, изтъкна Георгиев за провокацията в СО.

ДБ поиска оставката на общински съветник, свалил украинското знаме от сградата на Столична община

ДБ поиска оставката на общински съветник, свалил украинското знаме от сградата на Столична община

Борислав Иванов влязъл в кабинета на кмета, проникнал в компютрите на СО и свалил украинския флаг

От своя страна Борислав Иванов добави, че не е се опитал просто да свали украинското знаме, а го е свалил, защото това били неговите принципи - не може едно чуждо знаме да стои на балкона на Столична община. Той е готов да изкаже позицията си по всякакъв начин. Иванов заяви, че ще подаде оставката си като заместник-председател на Комисията по обществен ред в Столичния общински съвет.

"Възраждане" не са имали нищо общо с решението на Иванов да свали украинското знаме от фасадата на Столична община. "Не съм член на "Възраждане" все още, но искам да стана",обясни обаче Борислав Иванов.

Възраждане иска да се свали украинското знаме от Столична община

Възраждане иска да се свали украинското знаме от Столична община

Симпатизантите на партията измислили иновативен начин как да свалят флага