Непосредствено след срещата си с еврокомисаря Данута Хюбнер столичният кмет Борисов откри ремонтирания булевард „Шипченски проход".

Той лично инспектира приключилия ремонт, като се повози в трамвай №20 по обновената отсечка. Инвестицията за ремонта е малко над 6.5 милиона лева.

По мнението на кмета проблемите с улиците на столицата най-успешно се решават чрез основни ремонти, тъй като те дават гаранция 7 - 10 години.

8 000 кв.м. дупки сме запълнили само след дъждовете, каза Бойко Борисов във връзка с лошото състояние на улиците.

С еврокомисаря Данута Хюбнер Борисов е обсъдил необходимите инвестиции в града, за да се реализират по-добре европейските политики.

Хюбнер конкретизира след срещата, че са обсъждали нужните инвестиции в околната среда, софийската канализация, битовите отпадъци и водите.
Двамата са разговаряли и за устойчивото развитие на градския транспорт, което включва не само разширяването на метрото, но и прекарване на нови улици и тунели.

Обсъждани са и приоритетите на кметството, сред които са и увеличаването на административния капацитет, а също и достъпа на София до източниците на финансиране по европейска линия, както и сътрудничеството между общината и ЕИБ.

„Поканихме кмета да се присъедини към мрежата на големите градове в Брюксел, която е много активна", изтъкна Хюбнер и изрази увереност, че София ще става не само по-красив град, но и град, в който човек може да диша и да живее чисто.

След тази среща софиянци могат да бъдат по-спокойни, защото ЕК, в лицето на еврокомисаря Данута Хюбнер, пое ангажимента максимално бързо да ни подпомогнат в административния капацитет, да можем да пишем добри проекти - и за метрото, и за улиците, и за завода за боклук, и за рекултивирането на почвата в Кремиковци, коментира след срещата кметът Бойко Борисов.
Той каза още, че представители на ЕК са се ангажирали да разговарят и с правителството.