Министър-председателят Бойко Борисов разпореди военен въртолет от състава на ВСС да се включи в гасенето на пожара край село Изворище. Един екипаж от състава на авиобаза Крумово излетя днес, 5 август, в 17:27 ч., за д апомогне при гасенето на пожара.

Иглолистната гора, която гори между с. Изворище, Миролюбово и Батово, община Бургас, по първоначални данни е 300 дка.

В разговор с началника на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов премиерът беше информиран за създадената организация за овладяване на стихията.

300 дка гора гори в Бургаско

300 дка гора гори в Бургаско

Няма опасност за жителите на близките села

От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че движението по път III-6009 Миролюбово - Изворище е ограничено, поради възникналия пожар. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут Изворище - Банево - Ветрен - път I-6 Карнобат - Бургас и обратно.

На място на пожара към момента е целият личен състав на бургаската пожарна и техниката на Югоизточното държавно предприятие.

Пресечната местност и силният вятър затрудняват действията на пожарникарите. По данни на Пожарната пострадали и опасност за жителите на близките села няма.

Пожарът в Монтанско е локализиран
Обновена

Пожарът в Монтанско е локализиран

Няма пострадали

Припомняме, че днес в страната избухна и друг пожар край село Славотин, който обхвана и няколко къщи. Пожарът беше успешно локализиран в резултат на бързите действия на пожарните екипи.

Сигналът за инцидента в село Славотин беше подаден към 14.30 часа. Заради силния вятър, огънят, тръгнал от стърнища и ниски треви, бепе обхванал и част от намиращите се в близост няколко къщи, повечето от които безлюдни.