Лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобурготски и Ахмед Доган или по-точно техните макети ще заемат подобаващо място в карнавалното шествие на Габрово на 16 май, съобщи БНР. 

Много от политиците, които ще гостуват на габровци в навечерието на предизборната надпревара ще видят, че отдавна са част от карнавалната фиеста.

Тези, които се намират най-високо на стълбата на държавното управление - лидерите на тройната коалиция ще гледат от най-високо. Техните фигури ще са на платформа за да може народът да ги вижда по-добре.

И тъй като лятото наближава габровци са превърнали платформата във водна пързалка, по която ще могат да слязат до своите избиратели. Най-долу ще ги чака голяма изборна кутия, която никой от сега не може да каже дали ще успеят да улучат.

Шествието няма да мине и без Бойко Борисов. Габровци виждат лидера на ГЕРБ като новият бодигард на американския президент Обама.

В града на смеха вещаят, че след като Борисов е бил охранител на двама от първите мъже на България и е стигнал до главен секретар на МВР, а после и до кмет на София като телехранител на Обама пътят му вероятно ще продължи към ООН.