Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов препоръча на кмета на Бургас Димитър Николов да постави билборд "Това донесе промяната" на незавършения обходен път на Бургас.

В деня, в който Русия обяви, че спира подаването на природен газ за България, Борисов реши да критикува управляващите за неплатените средства на пътностроителните фирми и ненаправените и недовършените ремонти по пътищата на България.

Така той се включи на живо във Фейсбук от строителната отсечка край Бургас, придружаван от кмета Николов, регионалния си министър Николай Нанков и вътрешния министър Младен Маринов, които сега са депутати.

Ако ГЕРБ били на власт още на 17 май миналата година обходният път щял да бъде направен. А пък ако "днес се захвана до 17 юни ще го направя", закани се Борисов. Според него просто трябва да се плати на фирмите и да се започне денонощна работа.

Борисов заяви и че е "натъжен", тъй като това разстояние към Несебър би могло да се минава за три минути, а сега, това лято, ще се минава за три часа. Димитър Николов обясни, че това е допълнително притеснение за местните власти преди началото на туристическия сезон, които отделно на това са напрегнати и заради големия наплив от украински бежанци.

Също така Гроздан Караджов (регионален министър в настоящото правителство) трябва да търси 450 милиона за поддръжката на "Тракия", тъй като занемарена от една година, тя е станала опасна за пътуване, препоръча Борисов. Тук се включи с коментар бившият вътрешен министър Младен Маринов, който открои увеличения брой катастрофи и загинали от началото на годината.

Но така е когато ритнеш кросното, а не си си изтъкал платното, както е казал народа, продължи Борисов с критика за смяната на управлението в държавата, но и заяви, че "както се вика, управляващите да му мислят за това".

Борисов: Можете ли да сравните Василев с мен? Киро не го броим въобще

Борисов: Можете ли да сравните Василев с мен? Киро не го броим въобще

Можеш ли да сравниш Томислав Дончев с когото и да е от ПП