Тежка катастрофа с петима пострадали стана малко след 13 ч. между габровските села Донино и Орловци. Инцидентът е станал между две леки коли, съобщиха от Националния медицински координационен център (НМКЦ).

Пострадали са мъж на 36 години, който е с контузия на лявата ръка и съмнение за счупване; бременна в шестия месец 33-годишна жена, която е с контузия на левия крак и със съмнение за счупен глезен и счупен ляв лакът. По данни на НМКЦ няма опасност за живота на детето.

Пострадала е и жена на 34 години, която е с контузия на главата и със съмнение за комоцио, както и дете на 10 години с контузия на главата, съмнение за комоцио, контузия на носа и кръвоизлив от носа. Четиримата са настанени в МБАЛ Габрово.

При пътния инцидент е пострадало и 6-годишно дете. То е с контузия на колената. Детето е прегледано от екип, оказана му е необходимата медицинска помощ и е освободено за домашно лечение.

Говорител на МВР-Габрово уточни за news.bg, че инцидентът е станал около 12:50 ч. на околовръстния път на Габрово между селата Донино и Орловци. При разминаване единият автомобил е ударил насрещно движещата се кола. Екипи на МВР са на мястото на инцидента и извършват оглед. Точните причини за инцидента все още се изясняват.