От групата на БСП-София ще предложат на вниманието на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет създаването на общинско предприятие за чистота.

Със създаването на такова общинско предприятие се очаква да бъдат по-ефективни разходите, средствата и ще има по-голяма оперативност и контрол от страна на кмета. Такива предприятия вече имало в чужбина като Виена, Мюнхен, Атина и Белград, обясни лидерът на червените общински съветници Калоян Паргов пред журналисти.

Увеличават данъците на колите и върху имотните сделки в София

Увеличават данъците на колите и върху имотните сделки в София

Според Фандъкова, който замърсява трябва да плаща повече

Иначе групата на БСП-София ще гласува "против" наредбата за местните данъци и такси, както и "против" доклада на Доклад относно план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2020 г.

По думите на Паргов нито е редно, нито има аргументи за повишаване на местните данъци. Според него план-сметката за чистота в приходите и разходите не отговаря на очакванията на хората за по-качествен въздух.

"Редно е кметът на Столичната община да се възползва от своите правомощия, като уреди по съвсем различен начин събирането и разходването на средствата от такса смет с оглед постигането на по-добри резултати", настояха червените общински съветници.

Два протеста "изпратиха" последното заседание на СОС

Два протеста "изпратиха" последното заседание на СОС

С призиви "Стига сте крали от народа, откраднете от себе си" граждани протестират срещу вдигането на данъците