От БСП-Хасково подадоха сигнал в прокуратурата заради цената на водата в областния град, съобщават от пресцентъра на партията. Социалистите определят като унижение решението на КЕВР за повишаването на цената на водата в област Хасково, която от 01.11.2022 г. е 4,76 лв. за кубик.

По думите на общинският председател на БСП-Хасково Камен Тодоров загубите на вода са над 52%.  Това означава, че при цена от 4,76 лв., по улиците на града изтичат над 40 млн.лв. годишно, които данъкоплатците плащат, уточни той. Не ни се предлагат нито подобрение на инфраструктурата, нито по-добри условия като потребители. Предлага ни се нова порция унижение с по-висока цена, допълни той.

Според социалистите кметът и ръководството на Общински съвет-Хасково са абдикирали от проблемите на хората. БСП-Хасково посочват, че всички институции и политици, които управляват общината и областта бездействат.

Първо, забраниха водата, защото е с негодно качество за битово-питейни нужди. После ни я продаваха, въпреки забраната и лошото й качество. Накрая я увеличават с размери, които достигнаха пълен абсурд в новата не само българска, но и европейска история, казват още социалистите.

От БСП-Хасково заявиха, че са сезирали Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура и Хасковска окръжна прокуратура по въпроса относно цената на водата. Те изразиха надежда, че прокуратурата ще се намеси и ще протестира решението на КЕВР.